Informatie

De oorsprong van SD

Geschiedenis

SD Handelsonderneming en Dienstverlening is opgericht door Stefan Douma, hij heeft een opleiding gevolgd als auto technicus, hierin heeft hij ook diverse jaren werk gehad.
Toen is hij als matroos machinist aan de slag gegaan, dit betekende heel leuk en divers werk. Alleen was hij langdurig van huis en maakte hij lange dagen.
Na dit een geruime tijd met plezier te hebben gedaan werd er aan het thuisfront een gezin gesticht, omdat je als zeevarende vaak ver en lang van huis bent wou hij wel weer ‘aan wal’ werken.

Hij ging toen aan het werk in de bouw en dakbedekking. Hier heeft hij ook ruime ervaring in opgebouwd. Er kwam op een dag een oud werkgever die hem vroeg of hij niet voor zichzelf wou beginnen. Dit vond Stefan een interessante uitdaging en hier is hij mee aan de slag gegaan. Zo is SDouma Klus-en Onderhoudsbedrijf in 2006 ontstaan.

Heden

Inmiddels zijn we 10 jaar verder, en is SD nog steeds een feit. Na diverse tegenslagen trekt het werk nu weer aan en heeft SD ‘De volle wind in de zeilen’ en gaat het voorspoedig. Inmiddels heeft hij ook diverse externe partijen kunnen aantrekken waardoor zijn diensten nog uitgebreider zijn geworden en hij diverse specialiteiten in huis heeft.
Sinds 2014 is SDouma Klus-en Onderhoudsbedrijf, SD handelsonderneming en dienstverlening geworden. Dit om de vraag op de markt beter te kunnen beantwoorden.

Toekomst

SD ziet de toekomst positief in en merkt dat het werk behoorlijk aantrekt, in de toekomst wil hij zien of hij ergens een pand kan huren waarin hij zijn diverse diensten kan aanbieden. Dan is het bijvoorbeeld ook mogelijk om houtmateriaal bij hem te bestellen en dit gelijk op maat te laten zagen.
Er zijn nog een aantal andere plannen maar het is even aankijken hoe de markt zich ontwikkelt op dat gebied.